Iidse Ajaloo

Link: https://nemeangames.org/ancient-nemea/history.html

Vana kirjalikud allikad annavad 573 Enne Jõule asutamisest kuupäev Nemean Mängud ajalooline korda, ja kaevamistel on sätestatud üldine kinnitus selle kehtivuse. Tõepoolest, üks varasemaid kirjeid kirjeid neli võitu kohalik sportlane, Aristis alates Kleonai, juhul, tuntud pankration, võib-olla juba 567 Enne Jõule

Aristis alates Kleonai kiri

Kuju aluse Isthmia victor, Aristis, Kleonai, kantud boustrophedon (read vaheldumisi vasakult paremale ja paremalt vasakule), ca. 550 Enne Jõule

Kuigi ala ja mängud tundub, et on olnud üle teostab järelevalvet Kleonai, on selge, et ülim asutus elanud koos Argos. See võib seetõttu on selle tulemusena alliansi vahel Argos ja Ateena, et seal oli vägivaldne hävitamine, Nemea ajal Peloponnesose Sõda, kui Sparta läbi manöövreid piirkonnas umbes Nemea aastal 419/8 ja 415/4 Enne Jõule (Thucydides 5.58-60 ja 6.95, vastavalt).

Pärast seda hävimine, ala varemeis umbes 75 aastat. Mängud jätkusid, kuid Argos. Hetkel ei ole kaugel 330 Enne Jõule, mängud tagasi, Nemea, kui on tõendatud tohutu hoone programmi, mis hõlmas Templit Zeus ja Varajase Hellenistinen Staadion. On väga tõenäoline, et see programm kujutab endast makedoonia roll kell, Nemea, konkreetselt Philip ja tema poeg Aleksander Suur.

Mänge Nemea ei kesta, aga, ja 271 Enne Jõule nad olid taas paigutatud Argos. Isthmia victors on salvestatud kogu ülejäänud antiikajast, kuid mitte Nemea ise. Kui Pausanias külastas umbes A. D. 150 ta nägi mahajäetud rikud katuse Templit Zeus langenud ja kultus kuju kadunud. See oli ilmselt, et cult kuju, töö kuulus Lysippos, et Pausanias hiljem nägin kell Argos, Templis ja Isthmia Zeus seal.