IDEAALNE GEOLOOG OLEKS… SUPERMAN!

Link: http://www.oakton.edu/user/4/billtong/eas100/superman.htm

(natuke geo-fantaasia)
Bill Tong
Kujutage ette, kui mees suurriigid tõesti olemas – koomiksiraamat kangelane, Superman, oleks ilmselt meie esimene valik. Kauaaegne lugejatele Superman koomiksid võivad meenutada minevikku „väljamõeldud“ jutud kujutatud mida Superman oleks teinud oli ta pensionile võitlus kuritegevusega alati, koomiksite kirjanikud ümber pensionil kuritegevuse vastu võitleja arvesse super-arst uurides ime ravib surmavad haigused. Selliste stsenaariumide puudub kujutlusvõime – Superman oleks parem teenida inimkonda, kui a geoloog!, Seal on hea põhjendus, et see idee; pea meeles, et Superman oli saatnud Maa tõttu geoloogilise katastroof (planeetide core plahvatus) oma koduplaneedi. Super powered geoloog täidaks raske tehnoloogiline lõhe uuringu Maa (eriti uurida Maa sisemust). Kui lihtsalt arst, Superman jõupingutused võiks ilmselt tuleb sobitada suur meeskond meditsiini-töötajad. Kujutage ette, üleinimlik geoloog, kes oleks saanud teha kõiki neid asju, mida ise:

  • X-ray difraktsioon , mineraalid ja kivimid, kasutades ühte silma, nagu X-ray allikas ja muud silma kui detektor!
  • X-ray stratigraphy ,“ kus Superman võiks leida mineraalide, nafta, ja põhjavee silmist.
  • Seismilised stratigraphy , kasutades end kui „thumper auto,“ ja tema super – kuulmine on järelevalve ja selle seos.
  • Õhust kaugseire , kasutades oma teleskoop visioon.
  • Sügav borehole puurimine , nagu inimeste puurida rig – kujutage ette jõudes kõik teed läbi Maa tuum ja tuua tagasi värske rock proovid, boot! Superman võiks murrangulisi tahke maa teadus.
  • Seismiliste rikete jälgimise – on üliinimlik vaatleja võib saada palju rohkem andmeid, kui on mis tahes vahend; ja kui maavärin lööb ta võib „heal“ süü tsoon!

Tänapäeva vanus spetsialistid, siin on mõned geoloogilised kööki sobib ideaalselt Superman:

  • Geofüüsika : Kasutades oma supersenses ja piiramatule uurimine, Superman võiks teha gravitatsiooni -, magnet -, geodeetiliste ja muude katsete enneolematu kiiruse ja täpsuse.
  • Geokeemia : Kasutades super-tugevus, Superman võiks luua uusi ja teadmata kõrgsurve-mineraalid (meelde tuletada oma tuntud feat keerates söe arvesse teemandid). Kuidas kõrgel temperatuuril mineraale? Pole probleemi – ta on ka heat vision. (Maailma teemant turul võiksid olla hädas.)

Vaenuliku keskkondades, Superman võiks sõna otseses mõttes „minna sinna, kus ükski inimene (või geoloog) on läinud enne“:

  • planeetide geoloog , et ta võiks saada extra-terrestrial proovide esimene käsi.
  • mere geoloog , saaks ta map ookeani põhja poolt ujumine on super-kiirus, sukelduda alla võetud subduction tsoonid ja mid-ocean ringi, uurida intraplate leviala ja hüdrotermilised lõõrid ja puurida läbi ookeani põhja. Võib-olla „Projekti Mohole“ tuleks ümber nimetada „Projekti Kal-El.“
  • jää geoloog , Superman võib kergesti kandis läbi Arktika ja Antarktika jää ja saada proovid aluspõhja.
 • nafta geoloog , Superman ei suutnud leida vaid õli kasutades oma super-meeli, ta võiks ka tagasi see nii ei ole tavalised masinad võib – sissehingamist. Kui süsivesinike segu on leitud, et ei ole päris geoloogiliselt küps, vähe soojust visioon võiks süüa neid, et õige koostis. Konkursi õli ettevõtteid, Superman teenused oleks metsik. Võib-olla, kui ta töötas USA geoloogiateenistus, et ta võiks vältida seda poleemikat.
 • võib-Olla suurim teaduslik saavutus, et Superman saaks täita oleks time travel . Kui oleks võimalik, Maakera minevik ajalugu ja areng elu võiks kontrollida esimene käsi. Me oleks lõpuks teada, kui Maa loodi, ja kuidas see tegelikult juhtus. (Creationism oleks tegevuse lõpetama hea!) Kas poleks tore, et on dinosaurused ja trilobites (ja võib-olla, varase vaalad) tagasi toonud õppimiseks?

Kõiki neid valikuid, isegi Superman ei taha tegeleda kõik korraga, kuigi tema super-kiirus, see ilmselt ei võta see kaua. Isikliku quest, kuigi, võib ta soovi, et uurida mineraloogia, petrology, ja geokeemia, Kryptonite (seljas põhjustada kiirgus sobiks, muidugi)!


Copyright © 1986 William K. Tong