Projekti ülevaade

link: http://geodesy.hartrao.ac.za/site/en/new-outstation/project-overview.html

Ruumi geodeesia programmi

Kavandatud Ruumi Geodeesia Välibaaside on planeeritud rummu Ruumi Geodeesia Lõuna-Aafrikas, samuti saada suur mängija Ruumi Geodeesia maailmas.See ettevõtmine on projekt, Ruumi Geodeesia Programmi, mis põhineb Hartebeesthoek raadioastronoomia Observatooriumi (HartRAO). Uue Ruumi Geodeesia Välibaaside on meeles, et hõlbustada kõikide eri Ruumi Geodeesia süsteemid olemas – just nagu ta on praegu tehtud HartRAO. Suur extra on Lunar Laser Ulatudes (LLR) seade.

Projekti Valge Paber on saadaval Projekti raames –> Teadusuuringute Väljavaated

kombinatsioon

Potentsiaali Välibaaside saidid

Siin on mõned olulised nõuded, mis peavad olema täidetud saidi loetakse:

  • Selge Taeva: Selge taeva korral on väga oluline aspekt, astronoomia. Asjad nagu ilm (kui tihti on see cloudy), saaste -, valgus-saaste, jne. on kõik hinnata.
  • Madal Horisont: keskmine horisont tase umbes 15° või parem on tavaliselt hea horisont tasandil.
  • Minimaalne müra: müra, millele siin viidatakse, on elektro-magnet-müra näol, raadio – ja mikrolaineahjud. Lihtne ja igapäevane asi nagu mikrolaineahi näiteks, tekitab tohutu hulga mikrolaineahi müra, nii et see on soovitav, et see on võimalikult väike.
  • Elementaarseid vahendeid: Põhiliste ressursside hulka kuuluvad vesi, elekter, hea maantee lihtne juurdepääs jne.

Meil on tuvastatud kolme eri alade piires, Lõuna-Aafrika, mis tundub, et on kõik vajalikud omadused, uus Välibaaside. Järgnevates jaotistes esitame need saidid koos eelised ja puudused, et nad on.

Kolm alad on (ei kindlas järjekorras):

Lesotho

Kui sa tuled üle Lesotho piiri Kwazulu-Natal – läbi Sani Pass, siis läheb peaaegu täiuslik asukohta. Asub kõrgusel 3300m mägedes, see sait pakub peaaegu kõike: selge taeva, väga madal horisont (negatiivne horisont enamikus suundades), nr lähedal arendamine suuremates linnades, jne.

Kuigi Lesotho on selline hea võimalus Välibaaside, see on üks tõeline puudus: see on liiga kaugel oluline ressursside nagu elekter ja vesi ning see ei ole ka väga kättesaadav.
lesotho1

Tüüpiline stseen Lesotho: herder poisid kalduvad oma karja.

lesotho_pan

Panoraamvaade Lesotho võimaliku Ruumi Geodeesia Välibaaside kohas. Siin näete selge taeva ja vähese horisont, mis muudab selle nii hea valik. Kõige skyline on „allpool horisonti“ tõttu äärmiselt kõrgus selles kohas.

Sutherland

Sutherland on juba võõrustab Lõuna-Aafrika Astronoomiline Observatoorium (SAAO) ja samuti on palju pakkuda: Selge taeva ja vähese reostuse tase on mõned põhjused, miks SAAO asub siin. Olles lähedal SAAO võiks soodustada ressursside jagamise vahel Ruumi Geodeesia ja SAAO.

sutherland

Sellel pildil näete SAAO lähedal Sutherland. Saidi meil on meeles, et Välibaaside on lihtsalt maha pilti orus.

Matjiesfontein

Matjiesfontein on väike linn, mis asub pool-kuivades piirkonnas Karoo kohta N1 maanteel Cape Town. Matjiesfontein pakub mitmeid eeliseid nii pilvkate, näha tingimused ja saidi stabiilsus – üks peamisi kriteeriume geodeetiliste kohas. Meil oli mitu arutelu juhtimine ja omanik Matjiesfontein ja maatükk lõuna poole linna, on tehtud kindlaks, mis sobiks meie otstarbeks väga hästi. Lisaks uue vee allikas on leitud lähedal ja õhuliini kõrgepinge liin on umbes 1km saidilt.

Matjiesfontein on hea olemasolev infrastruktuur: raudtee liin -, N1-riigi maantee -, lossimis-ja ribad, vesi ja elekter. Lisaks infrastruktuuri küla ise pakub võimalusi korraldada seminare ja konverentse.

matjiesfontein_1

Kavandatud saidi Välibaaside on lisatud looduslikku orgu, mis kaitseksid saidi RFI ja vähendaks visuaalne mõju teelt. Olemasoleva kruusatee teenused kodulehel. Küla on umbes kolm km põhja poole.

matjiesfontein_pan

Panoraamvaade saidi Matjiesfontein. See pilt on võetud üks hills edasi saidile.