Audacity & huumor — taktika andestamist

link: http://www.crmvet.org/info/nvhumor.htm

Bruce Hartford, 2009

Audacity ja huumor on tõhusam taktika saavutada sotsiaalsete muutuste kui on viha ja raev.

Vastavalt Gandhi: „rolli kodanikuühiskonna protestija on juhtida ja hoida protestivad, kuni seal on vastus.“ raames taktikaline andestamist, ei ole protestija meetmeid, ega vastuseid, mida nad tekitavad, on otsas ja ise. Pigem on nad abil hoone populaarne poliitiline liikumine, mis on võimelised jõudu (või vastupanu) mõned muuta.

Talvel 1963-64, Kongress Rassilise Võrdõiguslikkuse( Congress of Racial Equality) (CORE) peatükid SF Bay Area võidelnud vastu rassistlikud palkamise tavad, Lucky Turg kett. Kui läbirääkimised Õnnelik ei tooda kokkuleppe, CORE hakkas leafletting ja siis picketing mõned kauplustes harida kliente tööalase diskrimineerimise üldiselt, ja Õnnelik on poliitika tööle ainult valged igas asendis üle koristaja. Ostjad seisavad silmitsi picket rida tuli näost-näkku küsimust aktivistid kutsub neid tungivalt üles boikoteerima Õnnelik ja ostavad oma toidukaubad mujal.

core_shopin1bKui ei olnud vastust Õnnelik juhtimine, CORE kinnitatud „shop-in“ paar poed — taktika, mis murdis püha tabusid eraisikute vara—, kuid ilma vägivalla inimeste vastu. Pärast picketing ja leafleting poe jaoks piisavalt pikk, et tagada, et kõik sees teadsid sellest küsimus, CORE liikmed turule sisenenud, täis ostukärud koos toidukaubad igasuguseid, ja tegi check-out counter, kus kaup oli pulk üles ja kottidesse (kõik valge) ametnikud ja kotti poisid. Kui esitatakse arve, CORE aktivistid vastas, „Me ei saa oma raha kulutada firma, et tavad on rassism.

Siis nad käisid läbi, jättes kottidesse kaupade taga. Varsti riiulid olid praktiliselt tühi ja kõik oli kokku kuhjatud ümber check-out seisab. Äri oli peatunud tunni jooksul, samas kui esmatarbekaupade olid vaevaliselt sortimata ja riiulid restocked.

Nördimust järgnenud. Äri oli häiritud. Vara oli valesti käideldud. Jäätis oli sulanud ja mõned koogid olid purustatud. Sotsiaalse korra kohandatud ja viisakalt rikutud oli. „Süütu ostjaid“ oli inconvenienced. Asjatundjad ja reklaamtrükised hukka CORE „sunnimeetmed,“ taktika ja salapäraselt hoiatas ähvardas „anarhia“ ja kokkuvarisemist „austuse.“

Kuid toetajad rassilise õiglus vastukaaluks tõstes pikaajalise majandusliku ja sotsiaalse hävingut süstemaatilise diskrimineerimise, ja Õnnelik rolli jäädvustamisel süsteem, mis oli oma olemuselt ebaõiglane ja sotsiaalselt destruktiivseid. Õnnelik oli palju kauplust üle kogu Bay Area vaid mõned üksikud olid picketed ja veel vähem olid shop-in, kuid sõna-ja sõrataudi ja meedias on levinud probleem ja kaugelt. Ja see oli võimatu rääkida shop-in ilma ka räägime Õnnelik on rassistliku palkamise tavad. Kõik, mis on ehitatud mass toetada boikoteerima.

CORE oli paarsada aktivisti, ja ainult osa neist osales shop-in, kuid nende meetmetega tekitatud kümneid tuhandeid vaadata Õnnelik rassistliku ettevõtte nad ei taha äri teha. Varsti pärast kauplus-ins, Õnnelik sõlminud CORE integreerida oma töö jõu. Muud toidupoed ketid järgida ilma otsese tegevuse.

Ameerika Lõuna-1960, lihtsalt küsib tass kohvi, kes vabaduse märk, või üritab registreerida hääletada, oli piisav, et juhtida — paljudel juhtudel vägivaldse reaktsiooni — nendest otsustanud jätkata Jim Crow süsteemi rassilise apartheid. Kuid Põhja -, hiljem aastakümneid ja muud pingutab rohkem kogenud ja võimas vaenlased õppinud ignoreerima väike proteste. Kui meetmed toota mingit vastust nad ilmuvad mõttetu (kuigi, tegelikult, nad ei pruugi olla). Meeleavaldajad end võimetu ja muutub araks. See muutub raskemaks, et luua liikumine, mis võib mõjutada sotsiaalset muutust.

Kui meeleavaldajad on eiranud, sageli on nad reageerivad raev. Mis võiks olla tõhus taktika, pere või sotsiaalse olukorra, kus väljendatud viha käsud tähelepanu ja häirib hinnatakse harmooniat. Kuid vastu kindlustanud võimu kaitsta oma privilegeeritud huvide, karjumine raev on lihtsalt valjem vorm turhuus. See võib hea tunne hetkeks, ja see võib energiat, et osa elanikkonnast, kes on elevil, tegutsedes läbi viha avalikult. Kuid power-eliit on mitteläbilaskev sõjakas loosungid, ja kui raev puhkeb arvesse vägivald, politsei on valmis, valmis, võimalik, ja innukas, et kiiresti maha suruda seda ammu enne, kui see tekitab tahes inconvenince kauge valitsejad ohutu ja turvaline kauge bastionid rikkust ja privileege.

On unprovoked, agressiivne politsei rünnak vägivallatud meeleavaldajate ehitab avaliku kaastunnet nii aktivistide ja nende põhjuseid; aga kui meeleavaldajate algatada või vägivallale (või saab seda teha ilmuma, kui nad on seda teinud), avalikkuse reaktsioon on üsna erinevad. Need, kes on juba kindlalt, et põhjus võib tuju ja kiidan, kuid vähesed potentsiaalsed õpilased on võitnud, ja paljud praegused toetajad on võõrandunud. Isegi vägivalda vaid väike murdosa osalejate taints igaüks, ja põhjus ise, üldsuse silmis.

Vaatamata meie massi kultuuri kolgatal vägivalla, valdav osa inimesi — isegi noored inimesed on hirmunud ja tõrjutakse tegelik vägivald. Ja see, mida inimesed kardavad, nad tulevad vihkan. Ja mida nad vihkavad, et nad on vastu. Viimastel aastakümnetel on osutunud ikka ja jälle, et ultra-sõjakas sektid, kes teadlikult kasutavad vägivalda provotseerida politsei reageerimise jäävad väikesed, isoleeritud, ebaefektiivne ja lõpuks võimetu — täis heli ja raev, tähendab midagi.

Selle asemel, et kasutada raev ja vägivalda provotseerida vastust vaenlase, kes ignoreerida traditsiooniline proteste, creative vägivallatud takistite kasutamise julgust, et luua, „Nad tegid seda, mida!?“ vastus. Selles kontekstis, „audacity“ – breaking paradigma business-as-usual sotsiaalset käitumist. Audacity on teed ootamatu. Audacity rikub kultuurilisi tabusid viisil arvutatud provotseerida reaktsioon ilma võõrandada võimalikud toetajad. Õnnelik kauplus-ins olid näiteks loomingulist julgust.

Nagu audacity, satiir ja huumor on ka tehnikaid vägivallatud suunas tegutsemist. Naer ja naeruvääristamine kahjustada asutuse ja vähendab selle võimet compell kuulekus. Saab nõrgendada, tasakaalust, ja lõpuks kukutada kuningas kiiremini poolt naersid teda kui futilely karjuvad raev teda.

Ja kui asja praktiline poliitika, huumor tahes — ei ole lihtsalt satiir — on palju efektiivsem kui raev. Need, keda me lampoon me karda vähem ja rohkem mõnitama.

  • Huumor meeldib vaatlejad ja võimalikke toetajaid. Raev hirmutab ja alienates neid.
  • Huumor valve ja ajab vastased. Raev vallandab engrained mustrid kaitseministeeriumi ja counter-raev, stokes vastupanu ja mobiliseerib fiercer opositsiooni.
  • Huumor on jätkusuutlikum kui raev. Viha on kurnav. Enamik inimesi ei kannata tugev raev üle pika aja. Kuid huumor on jõudu, nii lühikeses perspektiivis ühe protesti, ja pikas perspektiivis laiendatud kampaania kohta.
  • Huumor ja julgust tööd, käsi-in-käsi -, teineteist toetades. Huumor vähendab ja difuses vaenuliku reaktsiooni murdnud tabusid ja miski levib kiiremini poolt, sõna-ja sõrataudi (või twitteri säutsud) kui jutud julge huumor.

1964. aastal, pärast hoolikat uurimist ja pikki läbirääkimisi CORE California käivitatud üleriigiline töö diskrimineerimise vastu võitlemise kampaania Bank of America (BofA). Kassapidaja, sekretär, teller, ja laua töökohad olid ainult valged — Mustad, Latiinod, Aasia ja indiaanlased ei ole vaja kohaldada. Panga töökohta soovitav tagasi siis, nad olid ühed vähestest korralikult makstud, valgekraede inimene võiks saada, ilma kolledžist.
See oli enne, Sularahaautomaadid, ajal, mil mõned inimesed olid krediitkaardid ja ei olnud „raha tagasi“ kauplustes. Reede pärastlõunal oli kiire aeg, sest kõigil oli võimalus seista kooskõlas, et tagatisraha maksta oma kontrolli ja välja võtta raha nädalavahetusel. Nii et iga reede pärastlõunal, voldikud jagati ja piketid, mis on kehtestatud BofA filiaalid locales kus CORE oli peatükkides. BofA klientidele paluti shift oma kontodele teised pangad (mida oli palju).

Mõne nädala pärast, me alustasime teed „mündi-ins.“ Me tahaks luua picket line ja leafleters pangakontoris, siis me tahaks saata meeskond coiners, üks iga teller. Kui see oli meie kord akna juures, me tahaks kätt dollar ja küsi muuta. Nad tahaks anda see meile. „Oh, vabandust, nr. Me soovime, penne.“ Me tahaks saada paar rolls penne, mis me oleks lahti lõigatud ja tasapisi hakkavad lugema: Üks… Kaks… Kolm… Oota! Seal on ainult 99. Siin, siis loe neid. eesmärgiks oli, et hoida üleval real nii kaua kui võimalik. Kliendid ootavad meie taga olid ületanud kaudu vaiad väljas, nii et tundsime, et nad on vaja täiendavaid julgustust, et võtta oma äri mujal. Hea coiner võiks hoidke all nuppu up rida 10, 15, 20 minutit. Kui juhid on avanud uued aknad, me tahaks saada rohkem coiners.

Mõned tellerid ja kõige nende suitsev kooskõlas meie taga olid nördinud — me olime murda tabusid, viisakus, custom jooned, volituste tõhusat äri. Enamik kõik, meil olid purustamine püha tabu, püha jumalateenistuse templis raha. Kuid mõned klientidele ja ametnikud mõistnud omane komöödia olukorras, ja teised olid mõjutatud meie hoolikalt säilitada käitumisviis hea huumor. See aitas mõned neist vaata kaugemale vahetu hetk ja mõista, et põhjus on nende ebamugavuste pärast oli BofA on rassistliku palkamise tavad.

Siis saime teada, et kohaldatava õiguse küsimusena ei olnud vaja kasutada valmistrükitud kontrollib esitatud pank. Nii kaua, kui kõik oli info olemas, me võiks kirjutada check midagi. Nii me alustasime, „raha-ins.“ Oleme avatud väike pangakonto, mida kasutatakse sm-i kirjutada $1.00 kontrolli tagasi meie „Bank of America Discriminates“ ja „Stop Rassismi“ picket märke. Kui oleme sisenenud meie märgid oma pikad pulgad juhid tormas üles, „Sa ei saa picket siin! See on eravaldus! „Oh, me ei ole picketing,“ meil on vastas hea tuju, „me oleme siin, et raha kontrollida. Vaata, see on välja kirjutatud seal.“ Jälle, paljud olid šokeeritud, kuid isegi siis mõned juhid olid naerda. Nädal või nii hiljem saime kõne ühest, ütles ta meile, et nad ei suutnud saata meie tühistatud picket märgid (kontrolli) tagasi e-posti kaudu, ei taha me, et korja neid üles filiaal? Me tegime.

Kuigi BofA keeldus ametliku lepingu, mille CORE nii Õnnelik Turud olid, nad ei lõpeta rassi-põhine töö diskrimineerimine. Aasta jooksul inimesed on kõik värvid olid palgatud arvesse valgekraede ametikohtadel. Teiste pankade eeskuju järginud.

See oli kaua aega tagasi, kuid aja jooksul on näidanud, et lugusid julgust ja huumor on rääkinud, ja jutustanud, ning meeles pidada, viisil, mis on rohkem tavalise proteste ei ole. Enam kui viie aastakümne poliitilise aktivismi olen olnud marsse ja piketid uncounted, peaaegu kõik, kes on hägune ja kadus arvesse kopitanud pööning, mida on jäänud minu mällu. Aga ma ikka meenutan üksikasjalikult nende shop-in, mündi-ins ja raha-ins.

Ja mis on õige minu nõrk mälu on tõene ajalugu samuti. See päev, kõige iga lapse ja täiskasvanu Ameerikas võib öelda, et põhilised lugu Boston Tea Party — julge vägivallatud protesti tagasi 1773. Veel sama klassi-kooli õpetaja ja õpiku, et meile õpetanud, et Tee Pool ka õpetanud Lahing Saratoga väga oluline (kuid kokkuleppeline) sõjalise pöördepunkti, mis on Revolutsiooniline Sõda — veel kord klassiruumis katse oli üle, mitte keegi aga ajalugu buffs ja õppejõudude meenutada Saratoga üldse.

— Copyright © Bruce Hartford, 2009