Kui Trammiteed, B O L I V I A

link: http://tramz.com/bo/bo.html

Allen Morrison

Vaata kaardil Boliivia

Boliivia on üks kahest raskesti ligipääsetavate riikide Lõuna-Ameerikas (teine on Paraguay) ja pindala on 1,098,581 sq km (424,162 sq mi), umbes suurus California ja Texas kombineeritud. See oli 8,9 miljonit elanikud 2004. aastal. Maastik on karm: Boliivia ulatub Andes ja väidab, et maailma kõrgeim pealinn, selle kõrgeim laevatatav järv, oma suurima reisijate raudtee, jne. See oli kunagi palju suurem: 19. sajandi Boliivia territooriumil nimetamata osad, Brasiilia ühendriikide Aaker, Amazonas ja Mato Grosso, Chaco piirkonnas Paraguay, kaks osa, Argentina ja Antofagasta Piirkonna Tšiili, mis on 500 km rannajoont kohta Vaikse Ookeani. Täna on ainult 46.5% oma algsest suurusest.

Boliivia on esimene raudtee oli lühike liin, mis avati 1873 aastal Antofagasta ala, mis oli siis Boliivia territooriumil, kuid kuna 1904 olnud provintsi Tšiili. Joon jõudnud tänapäeva Boliivia 1889. aastal, kuid auru vedurite ei saabu La Paz kuni 1917. aastani. Sest raske geograafia ja majanduslikud tingimused, raudtee arengu Boliivias oli palju aeglasem kui teistes Lõuna-Ameerika riikides.

Tundub, et on olnud ainult neli trammi-toimingud, pole enne 20. sajandil. Horsecars hakkas töötab Cochabamba 1902, Oruro aastal 1907 ja Potosí umbes 1910. Nad ei ole kunagi jooksis pealinnas La Paz. Boliivia on esimene electric raudtee operatsiooni oli 9 km line, et Guaqui-La Paz Raudtee avas vahel La Paz ja El Alto aastal 1905. La Paz linna-käru süsteem hakkas reisijate 1909. Cochabamba pidulikult elektri-line 1910 ja Potosí umbes 1913