Kofeiin ja SID

Link: http://www.sids-network.org/experts/caffeine.htm

(1/28/98)

Kallid Sõbrad,

Järgmine artikkel tabas uudis täna hommikul. Me oleme saanud mitmeid e-kirju paluda lisateavet. Üldsusele on teabe vuoristorata, tulemus plahvatus meditsiinilised aruanded, iga kuulutades “ läbimurre SID teadus. Me peame aitama inimesi, eraldi müüt tuleneb asjaolust, ja riskifaktor alates põhjustada. Meil on praegu koguda rohkem infot selle konkreetse teadus-ja hoiame teid kursis.

Palun pidage meeles:

– Kui tegemist on meedias SID, mida me sageli tunne pettumust, olles silmitsi eksitavad pealkirjad, teated nn läbimurdeid ja avaldusi võetakse kontekstist välja.

– Palun loe artikkel, „massimeedia“ Rolli SID Haridus, aadressil <http://sids-network.org/media.htm>.

– See artikkel ei väida, et kofeiin põhjustada SID.

– Artikli väitega, et „… Uus-Meremaa uuring on esimene, mis näitavad link SID“ tundub, et see on vale. „Kofeiini JA sid“ otsi rahvusraamatukogu Meditsiin on MEDLINE teenuse <http://www.nlm.nih.gov/> näitab kirje algusest 1997. aastal, mis viitab, et sarnane seos (Õde Pract Veebruar 1997;22(2):66-67 „Melatoniini: meedia hype või ravi läbimurre?“ Kendler BS).

Kofeiini tarbimist raseduse ja imikute äkksurma sündroomi

R P K Ford,P J Schluter,a E a Mitchell,b b J Taylor,c R Scragg,d A W Stewart,e Uus-Meremaa Cot Surma uurimisrühma

Ühenduse Lastel Üksus, Christchurch, b Department of Pediaatria, University of Auckland, c Department of Pediaatria, Ülikooli Otago, d Osakonna Epidemioloogia, University of Auckland, e Osakonna Biostatistics, University of Auckland

Kirjavahetus: Dr R P K Ford, Ühenduse Lastest Üksus, Ühenduse Lapse ja Pere Teenus, PO Box 25-265, Christchurch, Uus-Meremaa.

EESMÄRK: uurida seost ema kofeiini tarbimine raseduse ajal ja riski imikute äkksurma sündroomi (SIDS).
MEETODID: üleriigiline case-control study geodeetilised vanemad 393 SID ohvrite ja vanemad 1592 kontrolli imikutele. Kofeiini tarbimine igal esimesel ja kolmandal trimesters hinnati küsimustiku. Kofeiini omastamine oli määratletud kui 400 mg/päevas või rohkem (vastab, et neli või rohkem tassi kohvi päevas).
TULEMUSED: Imikud, kelle emad olid kofeiini tarbimist kogu oma raseduse ajal oli oluliselt suurenenud risk SID (odds ratio 1.65; 95% usaldusvahemik 1.15 2,35) pärast reguleerimine tõenäoline, segavad tegurid.
JÄRELDUS: Kofeiini tarbimist on seostatud loote kahjustusi, ja nüüd SID. Vähendada kofeiini tarbimist raseduse ajal võib olla teine võimalus vähendada riski SID. See vajab kinnitust teiste poolt.

Peamised sõnumid

· Raske emade kofeiini tarbimine kogu raseduse vältel, oli oluliselt seotud suurenenud suhteline risk SID (VÕI 1.65) pärast korrigeerimist segavate asjaolude

· Kofeiini tarbimine 400 mg/päevas (võrdub neli või rohkem tassi kohvi päevas) oli määratud olema raske

· Kofeiini tarbimist on võimalik muuta käitumist

· Vähendada kofeiini tarbimist raseduse ajal võib vähendada riski SID

Meil on praegu koguda rohkem infot selle konkreetse teadus-ja hoiame teid kursis.

Aitäh!

Chuck Mihalko
Executive Manager
SID-Võrk

Date: Wed, 28 Jan 1998

Kõlab esialgse aga usutav. Siiski, ma arvan, et see on väga ennatlik neid väita, et see mõju on tingitud blunting hingamisteede sõita, jne. Aruanded mõju kofeiini kohta hingamisteede kontroll on vastuolulised. On teatatud, et kofeiin depresses, et ventilatoorsed vastus hüpoksia (äge). Teiselt poolt, see on ka teatatud, et põrsad kofeiini kaotatakse hilja VE langus (etapp 2) nn biphasic‘ VE vastuse hapnikuvaeguse. Keegi teatas, et excitatory mõju kofeiini kohta VE olid vahendatud arteri asutuste talled… keegi ütles, et kofeiin ei mõjuta arteri asutuse heakskiidu kassid, jne jne. Kirjanduses on natuke jama. Ma ei ole teadlikud paber otsin konkreetselt mõju sünnieelne kofeiini kokkupuute kohta sünnijärgne areng O2 tundlikkus (või CO2 või mis tahes muu aspekt hingamisteede kontroll küpsemine).

Muud mõju kofeiin raseduse ajal tunduda keeruline ja mõned efektid on ainult oluline emad, kes suitsetavad, näiteks. Seal võib olla keeruline koostoime. Kofeiini tarbimine raseduse ajal võib mõjutada *sleep* järglaste ja on muu neuroloogiline mõju, et oleks asjakohane, et SID.

Teiselt poolt, see on tõsi, et vähendada kofeiini tarbimist, on suhteliselt lihtne käitumist muuta.

John L. Carroll, M. D.
Johns Hopkinsi Laste Center
Lastel Kopsu Rajoon, Park 316
600 Põhja-Wolfe Tänaval
Baltimore, Maryland 21287-2533

Date: Wed, 28 Jan 1998

See on väga hea, kuid esialgne uuring, mis on esimene väita, et rasked kohvi (üle 4 tassi Päevas) on seostatud suurenenud risk SID. Autorid sealhulgas Ed Mitchell, väga lugupeetud ja võimeline SID-epidemioloog, ettevaatust, et kinnitust oma tulemusi on vaja. Oma tõendid, mis teeb selle leidmine mõistlik, sealhulgas tuntud tagajärjed madalama sünni kaalu inimestel ja adenosiini retseptori häired, mis ilmnevad pärast kroonilise kofeiini manustamist loomadele. Tundub mõistlik piirata kohvi tarbimist raseduse ajal, mitte ainult, et võib-OLLA vähendada SID riski, kuid vähendab ka teisi potentsiaalseid tüsistusi, nagu madal sünnikaal, mis on seotud teiste tüsistuste.

Henry Krous
[email protected]
Laste Haigla – San Diego

Meedia Nõustamise Alates SID Alliansi kohta kofeiini ja SID (1/29/98)

(6/11/96)

A lastearst ja SID ema mul rääkis hiljuti oli oma hilisema imiku (erinevad isa) on testitud ja leitud olevat hingamine probleemi, mis oli töödeldud kofeiini. Ta on nüüd eduka 16 kuu vana. Mis te arvate, kofeiini või mõnda muud stimulaator SID-risk imikutel (eeldades, et me võiks selgitada neid enne tähtaega).

Dr. Carl Hunt Medical College of Ohio, Toledo vaatasin seda aastaid tagasi. Kofeiini ei takista SID. See on neurostimulant, mis töötab hästi apnoe, enneaegselt, ühine hingamine probleem preterms ja lihtsalt diagnoosida „testimine“ (pneumogram või sündmuse salvestamine). Paljud meie preterm imikud on töödeldud kofeiini apnoe, enneaegselt ja saatis koju kofeiin (>200 viimase 4 aasta jooksul). Kofeiin on ka normaliseerida hingamise mustrid täielikult perspektiivis imikutele koos apnoe, nagu teatas Drs. Kelly ja Shannon Boston.

Ma loodan, et see aitab.

JDDeCristofaro, MD
University Medical Center
Stony Brook, NY
Imiku Apnoe Programm

Märts 1999

Kofeiini ja alkoholi, kuna riskitegurite imikute äkksurma sündroomi

B Alma, G Wennergrena, G Norveniusa, R Skjærvenb, N Øyenb, K Helweg-Larsenc, H Lagercrantzd, L M Irgensb nimel Põhjamaade Epidemioloogilise SID Uuring

Department of Pediaatria, Sahlgrenska Ülikooli Haigla/Östra, S-416 85 Göteborg, Rootsi -, b-Meditsiiniline sünniregister Norra, N-5021 Bergen, Norra -, c-taani Instituut Kliinilise Epidemioloogia, 2100 Copenhagen, Taani, d Department of Pediaatria, Karolinska Haigla, S-17176 Stockholm, Rootsi

Kirjavahetus: Dr Alm.

EESMÄRK; hinnata, kas alkohol ja kofeiin on sõltumatud riskitegurid on imikute äkksurma sündroom (SIDS).
MATERJALID JA MEETODID; Analüüside andmete põhjal Põhjamaade epidemioloogilise SID uuring, juhul kontrolli uuringus, milles kõik vanemad SID ohvrite Põhjamaades alates 1. septembrist 1992 kuni 31. augustini 1995. aastal olid osalema kutsutud koos vanematega nelja kontroll, sobitatud sugu ja vanust surma ajal. Koefitsiendid suhtarvud (ORs) arvutati poolt tingimisi logistilise regressioonanalüüsi.
TULEMUSI; töötlemata äärepoolseimate piirkondade jaoks kofeiini tarbimine > 800 mg/24 tundi nii raseduse ajal ja pärast seda olid märkimisväärselt tõstnud: 3.9 (95% usaldusvahemik (CI), 1,9 8.1) ja 3.1 (95% CI, 1.5 6.3) võrra. Siiski, pärast seda, korrigeerimine emade suitsetamine 1. trimestril, ema vanus, haridus-ja võrdsust, ei ole märkimisväärset mõju kofeiin ajal või pärast rasedus-ja jäi. Ema või isa on alkoholi kasutamine, ei ole märkimisväärset riski suurendada leiti pärast reguleerimine sotsiaalsed muutujad, välja arvatud raske sünnijärgne tarbimist alkoholi ema poolt, kui see risk oli märkimisväärselt kasvanud.
JÄRELDUSED; Kofeiini ajal või pärast rasedus-ei leitud olla sõltumatu riskifaktor SID pärast kohandamist ema vanus, haridus, võrdsus ja suitsetamine raseduse ajal. Raske sünnijärgne, kuid mitte sünnieelne tarbitakse alkoholi, et ema suurenenud riski.